Varför just kor

ommig

Varför blev jag kosamlare?

Enkelt. 1991 hade jag arbetskamrater som samlade på troll, elefanter, apor m.m. Det var hur enkelt som helst tyckte jag.

Något ville ju jag också börja samla, men inget sånt som det fanns hur mycket som helst av. Då blev det kor eftersom det inte var lätt att hitta några på den tiden. Har på något sätt alltid velat göra det svårt för mig… Nu efter 23 år har det blivit över ett tusen kor, orkar aldrig riktigt räkna dem, men jag uppdaterar bildgalleriet regelbundet… nåja, kanske inte regelbundet precis, men lite då och då, så där kan man ju lätt räkna dem.

Jag alltid tyckt om kor. Jämfört med till exempel får är de mycket mer personliga. Blir kor skrämda så sticker de åt alla möjliga håll medan får drar iväg åt ett och samma håll. Jag kände att jag kunde identifiera mig mer med kor liksom. Har alltid haft typ svårt att följa flocken och störtar helst iväg åt alldeles eget håll.

Vem är jag då?

Om jag får säga det själv – och varför skulle jag inte – är jag en ganska normal tant i övre medelåldern eller strax över. Har man, två vuxna barn en jättetrevlig svärdotter och tre otroligt underbara barnbarn.

Jag har också en liten samling skor och väskor så klart, eftersom de också slutar på -kor!